Evim Dergisi’nden Mutfağınız İçin İpuçları

Her Zaman Yaşayan Sıcak Mutfaklar

Modern ve hareketli bir yaşam tarzınız varsa, günümüz modası parlak, renkli ve metal detaylı mutfaklar tam size göre diyebiliriz. Ancak tercihinizi yaşayan ve hiç eskimeyen bir mutfaktan yana kullanıyorsanız, masif ahşap modeller en uygun olanlardır.

evim dergisi
 

Mutfağınızda sıcaklık arayanlardansanız şanslısınız çünkü modern mutfaklar yerini yavaş yavaş ahşap mutfaklara bırakıyor. Hem malzeme, hem de model konusunda pek çok farklı seçenek bulabileceğiniz ahşap mutfaklarda ayrıca dilediğiniz renk kombinasyonunu da yakalayabilirsiniz. Modern tarzdan vazgeçmek istemiyorsanız, düz çerçeveli kapakları ve metal kulpları tercih edebilirsiniz. Eğer geniş bir mutfağınız varsa son dönemde çok moda olan Shaker tarzı mutfaklara yönelebilirsiniz. Farklı boya ve malzeme seçeneklerinin uygulandığı bu tarzda zengin aksesuar alternatifleri de bulabilirsiniz. Bütçenizi düşünerek hesaplı davranmak istiyorsanız dolap kapaklarınıza ahşap dokulu kağıtlar kaplayarak görünümünü değiştirebilirsiniz.

evim dergisi
 

Birkaç üniteyi yenileyin
Renkli bir mutfağınız varsa bile birkaç ahşap detayla zenginleştirebilirsiniz. Böylece bütçenizi de fazla zorlamamış olursunuz. Massell ahşap şaraplık dolabı, Habitat.

Karakterinizi yansıtın
Açık renk duvarlar ve çalışma tezgahı ahşap mutfağın daha şık ve çarpıcı görünmesini sağlar. Montana model mutfak dolapları, İntema Mutfak.

Mutfak dolapları için
kaplama seçerken karar vermekte zorlanıyorsanız:
Laminat ve melamin kaplamalar: Genelde suntalam ya da MDFlam üzerine uygulanır. Kaplamaların ahşap görünümlü olanlarından tercih edebilirsiniz. Çizilmeme, leke tutmama ve silinebilme özelliği sayesinde sık tercih edilen bu malzemeyi uzun süre korumak için cila da uygulayabilirsiniz. Ayrıca doğal ahşap kaplamalara göre daha ekonomik bir çözümdür.
Vinil kaplamalar: MDFlam üzerine uygulanan bir kaplama çeşididir. PVC malzemenin sıcak basınçla MDF üzerine uygulanmasıdır. Kapaklarda renk ve ton farkı oluşmaz ve ahşap kaplamalara göre biraz daha hesaplıdır.
Ahşap kaplamalar: MDF ve kontrplak üzerine uygulanır. Laminat ve vinil kaplamalara göre daha pahalı bir çözüm olmasına rağmen doğal ahşap görünümünü seviyorsanız tercih edebilirsiniz.

evim dergisi
 

Depolama için iyi bir çözüm
Anneannelerimizin bir zamanlar kullandığı tel dolaplar yeniden moda oldu. Siz de depolama için bu tarz bir dolabı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dolap raflarına asacağınız askılar bardaklarınız için farklı bir çözüm. Jasper Conran yemek takımı, Erenev.

Klasik mutfak görünümü için
Koyu ceviz kapaklar, mermer tezgah ve mozaik duvar karolarıyla klasik bir mutfak havasını yakalayabilirsiniz. Özellikle davlumbaz yanlarındaki asma dolaplarda simetrik yerleşim planını uygulayabilirsiniz. Delfina koyu ceviz mutfak, İstikbal Regina.

Renklerle sıcaklık katın
Bu tarz boyanmış ahşap dolaplar gerçek bir kır evi tarzı havasını pekiştirmek için ideal bir seçim. Naturel cilalı olanlarının yanı sıra pastel tonlarda boyayarak da kullanabilirsiniz. Bramley dolap, Laura Ashley.

Ekstra çalışma tezgahı
Mutfağınızda yeterince alan varsa ortaya yerleştireceğiniz bir ada ünitesi ile fazladan bir çalışma tezgahına sahip olabilirsiniz.

evim dergisi
 

Pahalı bir görüntü yakalamak için
Açık tonlarda meşe kapakları, koyu granit bir tezgah, parlak krom kulplar ve modern detaylarla olduğundan daha lüks ve zengin gösterebilirsiniz. Lavinia model yıkanmış meşe mutfak, Ahşapsan.

Renklerle canlandırın
Düz ve sade model mutfağınızı renkli kapaklarla canlandırabilirsiniz. Örneğin açık meşe kapaklar, mor tonları ile son derece uyumlu ve dikkat çekici durabilir. Meşe ve parlak lake kapaklı mutfak, Arçelik.

evim dergisi
 

Çekici çiftlik evi
havası yaratın Krem rengi lake kapaklı büfe tarzı üniteleri hasır sepetler ve ahşap detaylar kullanarak kır evi mutfağı havası kazandırabilirsiniz. Monaco lake mutfak, İntema Mutfak.

Hangi ahşap?
Kiraz: Kırmızıya yakın tonu ve iri gözenekli bir yapısı vardır. Çarpıcı bir renk olduğundan mutfağınızın duvarlarını daha açık tonlarla dengelemelisiniz.
Kayın: Her zaman sık kullanılan malzemedir. Açık tonlarda ve yumuşak dokuludur, özellikle küçük mutfaklarda tercih edilebilir.
Akçaağaç: Solgun ve açık bir tonu vardır. Daha sofistike ve modern bir hava yaratmak istiyorsanız, kayın yerine tercih edebilirsiniz.
Meşe: Sıcak dokusu ve tonları ile son yıllarda sıkça kullanılan meşe, kalın çerçeveli modellerde ve lake kapaklarla çok uyumlu olabilir.
Çam: Günümüzde açık sarıdan eskitme tonlarına kadar pek çok seçeneği bulunan çam kaplamayı country tarzının yanı sıra cam, paslanmaz çelik gibi modern malzemelerle birleştirerek de kullanabilirsiniz.
Ceviz: Koyu ve parlak tonlardadır. Son yıllarda modern mutfaklarda da tercih edilen ceviz çok dayanıklı bir malzeme seçeneğidir.
Wenge: Koyu renk ahşaplardan olan wengeyi daha çok düz kapaklarda kullanabilirsiniz.

About author View all posts

gkc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.