Sıradan Mekan Tasarımını Yan Çeviren Espresso Kafe


New York’ta küçük bir kafe. Tek bir espresso barına sahip kafe sahiplerinin hedefi yeni mekanlar açmak ve hatta espresso imparatorluğu kurmak. Hedefe yönelik ve turistlerin ilgisini çekecek şekilde mekan tasarımını yenileme çalışması Nema Workshop tarafından tamamlandı: Duvarları Kitaplarla Kaplı Espresso Kafe
Gelecek mekanları da içine alacak şekilde tasarım konsepti kütüphane olarak belirlendi. Fikir basit ama gösterişli; sıradan bir odayı al ve yan çevir. Kafenin yakınlarındaki New York Halk Kütüphanesi’nden yola çıkarak mekan, çinilerin üzerine sepia tonlarında basılmış kitap fotoğraflarıyla kaplandı. Servis köşesinin arkasına yerleştirilen buzlu cam mekanın aydınlatmasını sağlarken, onun tam karşısındaki duvar da zikzak şeklinde koyu kahverengi döşenerek zemin havası yaratıldı.  Böylelikle tasarımın kenini aydınlatma ve malzeme üzerinden ifade etmesi sağlandı. Sonuç olarak aydınlatma, malzeme ve kütüphane konseptiyle mekan gelişmekte olan markayı tanımlıyor.


Kaynak: Nema Workshop 

About author View all posts

chiydem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.