Dekorasyonda Kadife Şıklığı

Kadife, gerek dokusu gerek şıklığı ile aranan kumaş çeşitleri arasındadır. Hepimizde heyecan uyandıran bu kumaş türünden üretilen yastık, perde ve örtü gibi parçalar 2021 yılında dekorasyon trendleri arasına girdi. Kadife yapısı gereği evinizin her odasında kullanıma uygundur. Özellikle salon ve mutfak gibi dekorasyonda rahat bir şıklık yakalamak istediğiniz alanlarda kullanarak evinizde kendinden emin bir görünüm yaratabilirsiniz. 

Evinize katacağı şıklığın yanında kadife, yumuşacık dokusu ile yorucu günlerin ardından size huzurlu bir köşe oluşturacak. 

Mobilyalarda kullanımının yanında kadife pike veya örtüler kullanarak evinizde daha canlı ve bir o kadar da rahat bir görünüm yakalayabilirsiniz. Önemli olan, tüm evinizi  kadife mobilyalara döşemek yerine , kadifeyi ev boyunca yinelenen bir motif olarak idareli kullanmaktır. Bu sayede göz yormayan bir şıklık oluşması kolaylaşır. 

Kadife hemen hemen her renkle uyar, ancak oturma odanıza eğlenceli, kadınsı bir tarz getirecek parlak mücevher tonlarında daha da çekici bir görünüm yakalar. Soluk pembeler, morlar ve maviler gibi daha yumuşak tonlardaki kadifeler ise odanızda dinlendirici bir ambiyans oluşturur.

Yani kadife, fransız tarzında bir yatak odası oluşturmaktan, modern bir alanı yumuşatmak için doku eklemeye pek çok amaca hizmet eder. Bazı durumlarda ise dekorda kadife kullanımı  vintage bir hava oluşturur. 

İki renkli duvarlara ve sıcacık toprak tonlarındaki bu oturma odasında, yuvarlak çizgilere sahip pembe kadife bir koltuk, kompozisyonun karakterini vurguluyor. Sonuç ise harika! 

Bu endüstriyel tarza sahip mekanda ise, kadife tamamlayıcı bir kontrast yaratmak için kullanılmış. 

Bu görselde ise, masa rustik, avize klasik, resim kentsel ve mimari minimalist olduğundan, yeşil kadife ve altın metal koltuklar modern bir etki yaratıyor. 

About author View all posts

Ipek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.