Harri Koskinen imzalı Fold Serisi ile sadeliğin şıklığını banyolara taşıyor

Banyoları yaşam alanlarına dönüştüren çözümler sunan Kale Banyo’nun, Finlandiyalı ünlü tasarımcı Harri Koskinen imzasını taşıyan yeni Fold Serisi, işlevselliği ve şık tasarımı, sadelikle buluşturuyor. Banyolarında yaşamda aradıkları huzuru bulmak isteyenler için her ayrıntısı özenle tasarlanan Fold Serisi, çizgilerinde günlük hayatın dokunuşlarını ve doğal formlarını taşıyor.

Kale’nin bütünsel banyo çözümleri sunma stratejisi çerçevesinde tüketici ile buluşan minimalist çizgilere sahip küvet, vitrifiye ve asma klozetten oluşan Fold Serisi’nin banyo mobilyalarının da yakın zamanda Kale showroomlarında yerini alması bekleniyor.

Daha önce de Kale için seramik, vitrifiye, akrilik ve banyo mobilyasından oluşan Bond Koleksiyonu’nu tasarlayan Harri Koskinen, Fold Serisi’nin fonksiyonel ve farklı mekanlara uyum sağlayan ürünlerden oluştuğunu kaydederken: “Fold Serisi, hayattan esinlenerek tasarladığım bir koleksiyon oldu. Kale Banyo ile hayatında huzuru arayanlara en azından banyolarında “huzur”u sunmak istedik” diyor.

Koskinen, Fold Serisi’nde de tercih ettiği slim dizayn yaklaşımıyla daha az hammadde kullanımı sağlayarak Kale’nin doğaya verdiği önemi de vurguluyor.

Harri Koskinen Hakkında:

1970 Finlandiya doğumlu Harri Koskinen,  eğitimini Lahti Tasarım Enstitüsü’nden sonra Helsinki Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nde tamamladı. Çalışmalarını, 1998 yılında kurduğu Friends of Industry  (FOI) isimli stüdyosunda sürdüren Koskinen, oldukça genç yaşında dünya çapında bir üne kavuştu ve çeşitli alanlardaki tasarımları ile pek çok uluslararası ödül kazandı.

 

Yalın çizgilerle çarpıcı tasarımlara imza atan sanatçı, özellikle cam, porselen, ahşap, metal gibi doğal malzemelerle çalışmayı tercih ediyor. Tasarımlarında estetik ve fonksiyonelliği ön plana çıkaran Koskinen, kendine özgü bir yenilik arayışını da gerçekleştirdiği tasarımlara yansıtıyor.

 

Dünyaca ünlü markalar için yaptığı projelerle birlikte Block Lamp, Muu Chair gibi özgün tasarımları da ses getiren çalışmalar arasındaki yeri aldı. Koskinen’in kazandığı başarılar arasında pek çok ulusal ödülün yanı sıra Pro Finlandiye (2007), Design Plus (2005, 2002, 1999), Compasso d’Oro (2004), Interior Innovation (2004), Fennia Prize (2003), IF Design (2002), Red Dot, Essen (2001), Yılın Genç Tasarımcısı – Design Forum Finland (2000) gibi ödüller bulunuyor.

About author View all posts

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.