JAB ANSTOETZ

JAB Anstoetz İlkbahar/Yaz Koleksiyonu 2008 ile kışa veda etmenin vakti geldi. JAB ANSTOETZ yeni İlkbahar/Yaz koleksiyonu için renkleri ayağa kaldırdı ve country, grand style ve avant-garde tasarımlarıyla muhteşem kumaşlar hazırladı. İşte İlkbahar/Yaz koleksiyonun öne çıkan parçalarından birkaçı:

JAB Anstoetz İlkbahar/Yaz Koleksiyonu 2008

Kışa veda etmenin ve taze bir meltemin evin havasını değiştirmesinin vakti geldi. JAB ANSTOETZ yeni İlkbahar/Yaz koleksiyonu için renkleri ayağa kaldırdı ve grand style, country ve avant-garde tasarımlarıyla muhteşem kumaşlar hazırladı. Şimdi İlkbahar/Yaz 2008 koleksiyonun öne çıkan parçalarını göreceğiz.

RAPALLO – Gösterişli başyapıtlar, grand style tasarlandı 53 RENKTE 8 DESEN RAPALLO, parıltılı ILE DE FRANCE kataloğunun çok özel devam koleksiyonu. Yumuşak Lyon kadifesi sekiz döşemelik kumaştan dördüne öne çıkan karakterini veriyor. Grand style ile tasarlanmış, ince bir güzelliği olan bu kadifelerin büyüsü, ihtişamlı renklerin ve gösterişli desenlerin başarılı birlikteliğinde yatıyor. VALENTINE, çok özel kumaşların zengin bir potpurisinin sunulduğu koleksiyon kataloğunun kapağını süslüyor. 1,42m genişliğindeki kadife, bu koleksiyonun başyapıtlarından biri. Geniş, iki-renkli blok çizgilerin üzerindeki büyük asma motifleri, saf bir zerafet yayıyor. Bu kumaşı özel yapan, çizgilerin içindeki, yanardöner asma motifleriyle kontrast oluşturan, ince, mat, iplik dokumalar. Çikolata/yosun ve yakut kırmızısı/siyah ile düzenlenen renk kombinasyonları sayesinde VALENTINE’in gözalıcı güzelliği bir tekstil başyapıtına dönüşüyor. Çizgili deseniyle CHARMONT, daha sade bir tasarıma sahip. CHARMONT’un geniş çizgileri farklı dokumalarıyla 1,43m genişliğindeki kadifeye hayran bırakan bir etki katıyor. VENDOME kalitesini zaten ILE DE FRANCE koleksiyonundan tanıyacaksınız. Şimdi dokuz farklı renk paletiyle karşınıza çıkıyor. Klasik düz-renkli viskoz kadifenin gösterişli etkisi, ateşli bir tiyatro-kırmızısı veya kraliyet mavisiyle doruğa çıkarken, her koltuğu bir mücevhere çeviriyor. Kadife kalitelerin dışında, dört jakarlı düz dokuma bütün ihtişamını ortaya seriyor. Ağır jakarlı COURS güzelliğini ortaya çıkaran farklı dokumalarla ve ışıklı ipliklerle özel bir tılsıma sahip. 1,45 m genişliğindeki döşemelik kumaş, hem klasik hem de modern iç mekanlar için oluşturduğu akıllı çizgisiyle mükemmel bir seçim. Geometrik desenli COMPIEGNE, saten taban üzerine merkezde parlak bir nokta ve küçük bir elmas motifi ile sunuluyor. %37lik yüksek viskoz oranı 1,45 m genişliğindeki kumaşta, karşı konulamaz bir mat/parlak etkisi yaratıyor.

MABLYnin üzerindeki küçük nokta çiçeklerden oluşan çiçek deseni onu öne çıkarıyor. COURCY, renklerle oynamanın, parıltı ve üç-boyutluluk katmanın hâlâ bir sınırı olmadığının kanıtı. İnce kadifeden ışıltılı asma yaprakları, pürüzsüz bir yüzey üzerinde hayret verici, üç-boyutlu bir etki yaratıyorlar. 1,42 m genişliğindeki COURCY‘nin altı farklı baştan çıkartıcı rengi mevcut.
Özetle, RAPALLO koleksiyonundaki şık döşemelik kumaşlar, sofistike içmekanlar için mükemmel ortaklar oldukları gibi, her oturma elemanını gerçek bir çekim merkezi haline getirirler. Zamandan bağımsız bir şıklığın koleksiyonu.

TIVOLI – Özel mobilya stilleri için kadifeler 43 RENKTE 4 DESEN Gösterişli kadifeler JAB ANSTOETZ İlkbahar/Yaz 2008 koleksiyonunda, başka hiç bir temanın olmadıği kadar baskın çıkıyor. TIVOLI koleksiyonunda bulunan dört kumaş, taklit edilemez tılsımlarıyla Haute Couture ve ihtişamı kutluyorlar. Döşemelik kumaşlar, seçilmiş renk paletlerine göre düzenlenmiş 43 renkte karşımıza geliyorlar. VOLARE hacimli bir düz-renkli kadife. %95’lik viskoz oranı kaliteye ışıltı katıyor. Bordo, portakal ve siyah gibi zengin, cömert renkler ‘grand style’ tarzının altını çiziyor. RIVOLI üç-boyutlu görüntüsüyle sıyrılıyor. Parlak kadife kalitedeki farklı bir zigzag motifi mat zeminle karşıtlık içinde. RIVOLI alevli bir kızılla tutkuyu yaratırken, tüm oturma elemanlarını özel bir spotun ışığıyla aydınlatıyor. BLACK SEA, BLACK & WHITE koleksiyonundan bir kadife kalite, TIVOLI serisinde konuk oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. BLACK SEA, şimdiye kadar yarattığı karşıt temalarda sadece siyah ve beyazla çalışılmıştı, bu sezon 10 çekici renk paletiyle kral mavisinden yakut kırmızısına ve ilkbahar yeşiline uzanıyor. Bu üç kalitenin bu koleksiyonun en öne çıkan parçaları olduğunu düşünenler yanılıyor. ROSSINI İtalyan grand style’ı mükemmelliğin tepe noktasında kutluyor. Sıradışı, ağır kumaş dalga deseni ve yansımalarla kendine hayran bıraktırıyor.
Özetle, TIVOLI koleksiyonu hem klasik hem de modern iç mekanlara uyan sıradışı kumaşların zengin bir potpurisi – mükemmelliğin doruğunda bir kadife repertuarı.

FOUR SEASONS – İlkbahar büyüsü 53 RENKTE 8 DESEN Hayalgücünün sınırlarında çiçek tomurcuklarıyla dolu rüyalar, tek başına ya da buket halinde, yazın taze renkleri bu koleksiyonun karakteristiğini oluşturuyor. Kış uykusundan uyanmamış ev kalmayana dek, karşı konulamaz doğal tılsımını yaymaya devam edecek. Şu andan itibaren, FOUR SEASONS, country stilinde tasarlanmış JAB ANSTOETZ çizgisi içinde ayrı bir bölüm olarak karşımıza çıkacacak. FOUR SEASONS koleksiyonu ile JAB ANSTOETZ country stilinin en iyilerini sunuyor; çeşitli çiçek düzenlemelerinin, ekose ve çizgilerin zekice bir karışımı. İyi tanınan Trevira CS kalitesindeki on çekici kumaşın görüldüğü döşemelik kitabına dokuz dekorasyon kumaşı daha eklendi. Döşemelik kumaşlar tek bir kitapta beş renk ailesine göre gruplandılar. Denizci tonlarının, taze gül pembesi/ yeşil elma/ sarı ile düzenlemeleri cesur İlkbahar zamanının FOUR SEASONS’a kattığı yeniliklerden biri.

DÖŞEMELİK KUMAŞLAR 50 RENKTE 10 DESEN

FRANCA‘nın çok renkli ekose deseni bizi doğal ve sıradışı yaşamların dünyalarına taşıyor. Farklı dalgalar ve şönil iplikler bu kumaşı berrak ve neredeyse rüstik (kırsal) bir hâle getiriyor. Telle işlenmiş demetlerden bir deniz, buketler halinde 1,40m genişliğindeki jakarlı kumaş CARELLA‘ya yayılırken, romantik ve oyuncul bir büyü kaplıyor. CARELLA’nın mükemmel eşi ALEXIA ise, sevimli çiçek tomurcukları ile uyum içinde. %100 polyester döşemelik kumaş, bu koleksiyonun yazlık havasının altını çiziyor.FOUR SEASONS sadece gözalıcı renkleriyle değil, çekici desenleriyle de zamanın ruhunu yakalamayı başarıyor. Hafif tomurcuk ve yaprak desenleriyle farklılık gösteren iki çizgili desen, geniş çiçekli desenlere bir alternatif oluşturuyor. SISSI, düz-renkli saten çizgilerin, ince dekoratif çizgilerle ve minicik çiçeklerle ahenk oluşturduğu bir kumaşken, IVETTE‘de ise, geniş blok bir çizginin çiçeklerle kaplanması baskın karakterini oluşturuyor. Çizgili desenler çiçek öğeleri olmadan CARLOTTA ve MELANIE‘de gözümüze çarpıyorlar. Her iki parça da taze çok-renkli etkisiyle kendine hayran bırakıyor. Farklı dalgalarla zekice aradan sıyrılıyorlar.

DEKORASYON KUMAŞLARI 44 RENKTE 9 DESEN

Dekorasyon kumaşlarından oluşan bu grup, beş baskı kumaş ve dört farklı yazlık parçanın üzerine kurulu. Çiçek baskıları güzelliklerini hafif karışım tafta dokuma bir kumaşa yansıtmışlar. Onların yumuşak, transparan renkleri suluboya tablolara benziyor. Silindirle sonlandırma işlemi sayesinde perdelik kumaşlar fazladan bir parlaklık kazanıyorlar. LAURETTA yazın ortasında bir çiçek tarhı vaadediyor. Taçyapraklarını gökyüzüne çevirmiş renkli çiçekler, yeşil zemin üzerinde yayılıyorlar. Tüm kumaşı kaplayan desen, doğayı seven gözler için muhteşem renkleriyle adeta bir şenlik kutluyor. MARIE‘nin üzerindeki uğur böcekleri hoş güneş ışığının tadını çıkarıyorlar. Küçük vücutlarının üzerindeki siyah kırmızı noktalı renkler, yeşil yaprak deseni üzerinde mükemmel bir uyum yakalamış. 1,40 m genişliğindeki baskı kumaş dört farklı renkte mevcut. AMARA‘nın tomurcuk düzenlemeleri öyle gerçek görünüyor ki, beyaz zemin üzerinde geniş, çok-renkli tomurcukları uzanıp da tutabilirmişsiniz hissi yaratıyor. Baskı grubunda dört dekorasyon elemanı daha bulunuyor. NICOLA, çok-renkli bir çizgili/ ekose desen ve beş farklı renk düzenlemesiyle gözalıyor. MARISA‘nın üzerindeki daha klasik motifte minik çiçek dokumalarının saçıldığı görülürken, ANGELINA’nın üzerindeki çiçek buketleriyle süslü ekose çeşitliliği, fil coupé- iplik kesme tekniği ile sağlanıyor. Özetle, FOUR SEASONS koleksiyonu her doğa sever için doğru seçim. Tomurcuk ve ekose desenler, taze renk paletlerinde bir yaz sıcaklığı yayarken kışın hüznüne de elveda diyorlar.

PALM BEACH- Rahat modernlik 39 RENKTE 5 DESEN

PALM BEACH koleksiyonunun birbiriyle uyum içindeki beş deseni 2008 İlkbahar/Yazı için rahat ve modern bir hava yayıyor. Tek başlarına ya da diğer parçalarla zarif bir çizgi oluşturan döşemelik kumaşlar, yedi cesur renk ailesinden yaratıldılar, bunlardan bazıları; siyah/beyaz, portakal/bej, elma/bej veya bordo/siyah. Sade ve küçük desenli GOYA, üç renk paletinde mevcutken, bu koleksiyondaki tüm diğer kumaşlarla da uyum içinde. 1,40m genişliğindeki döşemelik kumaşın, siyah, kirli beyaz ve maun renkleri bulunuyor. İki değişik renkte çizgilerin birbirini takip ettiği CITTA‘da farklı dokumalardaki değişik genişlikler muhteşem bir etki yaratıyor. BARCELLO‘nun üzerinde görülen geniş yaprak motifi GOYA’nın küçük desenli sade kumaşının zemini üzerine tasarlandı. Şönil ipliklerden oluşan yanardöner yaprakların olağanüstü yumuşak dokusu, sizi oturup rahatlamaya çağırıyor. CELLA‘nın asma yaprağı motifleri daha küçük, mat pamuk ve parlak şönil değişimiyle yaratılmış heyecan verici bir karşıtlığa sahip. BACCIO Antik Dünya’yı çağrıştırıyor. Klasik dolambaç motifi, grafik detaylara vurgu yapıyor. Dağılan çizgiler bir elmas yapısı oluşturarak 1,40 m genişliğindeki kumaşın tamamına yayılıyor. PALM BEACH’in yedi güncel renk ailesi etkileyici tasarımların altını çiziyor. Özetle, JAB ANSTOETZ‘in İlkbahar/Yaz 2008 döşemelik koleksiyonu, PALM BEACH, güncel renkler ve çeşitli tasarımları, uyum içindeki büyük resmi oluşturmak için bir araya getiriyor.

STUDIO CS VOL. 2 -Bir renk çeşitliliği içinde döşemelik kumaşlar 202 RENKTE 13 DESEN Oturma grubunun geneli ya da bağımsız oturma elemanlarını bir odak noktası haline getirmek için, STUDIO CS döşemelik kumaşları zengin seçenekler sunuyor. Zor yıpranan, alev geciktiricili ve hayran bırakan renk çeşitliliği ile, güncel döşemelik kumaş koleksiyonu STUDIO CS VOL.2 Ilkbahar/Yaz 2008’e hazır. Özel Trevira CS değerleriyle bu kumaşlar tüm kişisel veya genel içmekanlar için ideal. 13 düz dokuma kumaş üç farklı koleksiyon kitabında toplandı; naturel/kahve/siyah, sarı/turuncu/kırmızı ve mavi/turkuaz/yeşil. Patlıcan ve mor erik tonları da moda gölgeler de partiye katılıyor. Mat/parlak şönil alanlar arasında çok sık görülmeyen bir değişim ve bu çok-renkli çizgili CREEK‘in çekim nedenlerinden biri. Bunun yanısıra, 16 güncel renk paleti de parlak fuşya/turuncu ve kendini dışavuran bir patlıcan/çikolata gibi cesur örneklerle dolu. VELA ve CRACKER, iki küçük ve sade, iki-renkli ekose desen, her ikisi de 1,40m genişliğinde. Küçük desenli balkovanı motifli CRUNCH ilk bakışta göze fazla batmasa da, zarif şönil ve ışıklı ipliklerle dikkati çeken kabartma etkisine sahip. ZIO ve SIDE de küçük ve zekice detaylandırıldı. ZIO’nun hafifçe karışık zemini üzerinde bağımsız çizgilere rastlanırken, SIDE’nin pürüzsüz polyester zemini üzerine küçük şönil noktalar serpiştirilmiş. Hacimli şönil iplikler sayesinde, noktalar zeminle güzel bir karşıtlık yaratarak berrak bir yüzey oluşturmuş. SIDE 15 renk seçeneğinde mevcut. Pembe noktaların siyah yüzeyin veya turuncu noktaların kırmızı yüzeyin üzerinde yıldız gibi parladığı seçenekler ise en dikkat çekicileri. Özetle, STUDIO CS VOL. 2 zekice tasarımları ve gözalıcı zenginlikteki renk çeşitliliğiyle gönül çeliyor.
SILK STRIPES VOL. 2 – Çizgili elbiselerde divalar
19 RENKTE 4 DESEN

Gerçek divalar ipeği çok severler. SILK STRIPES VOL.2 koleksiyonundaki dört desen, karşı konulamaz zarafeti beraberinde getiriyor. KANDIS’te yumuşak saten şeritler birbiri ardına dizili. Göz alıcı gökkuşağı renkleri, neşeli bir yaz günü hissi yaratır. 100% ipek kumaş, 1.40m genişliği ile dört nefis skalaya sahip. Farklı genişlikteki çizgiler, JAMBALAJA’da neşeli bir şaşırtmaca yaratır fakat alışılmış dizayn konseptine uyar. Kırmızı/turuncu/güneş sarısı ya da frambuaz/gri/elma yeşili gibi göz alıcı renk kombinasyonları; hoş, duygusal ipek kreasyonlara dikkat çeker.

CALISTO’da ki çok renkli çizgiler değerli dekoratif kurdeleleri andırır ve aydınlık bir tasarım konsepti oluşturur. Tasarım yalnızca 1,50 m genişlikte bir kez tekrarlanan bir yapıdadır. Bu sofistike grubun ilgi çeken son yıldızı ise; geniş, üç renkli blok çizgileri, dar saten şeritlerle kesilen, çok daha sade renkleriyle BENARES. SILK STRIPES VOL.2 koleksiyonunu, 50%’den yüksek ipek içeriğiyle FIORE grubu takip eder. LYRA büyük çiçek desenleri ile bezeli renk değiştiren damask motifli kumaşı ile jakarlı bir dokumadır. Yine de, LYRA’yı özel kılan kumaşın işlenme şeklidir. Kumaş çok sıcak bir ütüyle ütülenmiş gibi gözükse de; bu tipik kabarcık etkisini anımsatan büzgü görünümü, kasıtlı olarak cezbedici bir kıvrılma etkisi yaratır.

Kaynak: Trtex Galeri 2008 info@trtex.com

About author View all posts

gkc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.