Curitiba, Brezilya’daki bu dairenin içi Studio Guilherme Torres tarafından tasarlandı.
Tasarımcının anlattığına göre;
Brezilyalı genç mimar, ev sahipleriyle 145 m2‘lik dairenin tamamlanma sürecinin son aşamasında tanıştı. Ev sahibi çift geleneksel dekorasyon ve çevre düzenlemesinden memnun kalmamış ve böylece her şeyi yeniden düzenlemesi için mimara açık çek vermiş.
Dekorasyonda öne çıkan temel unsurlar beton, nane ve mavi renkleri ile Brezilya’da hiçbir ticari değeri olmayan pinus ahşabının bütün bir duvarda kullanılması. Bir diğer önemli unsur da girişte sağda kolonu yemek masası ile güzel bir ikili halinde sergilemek. Son olarak, dekorasyonda kullanılan temel parçalar, masa, büfe ve koltuklar mimarın kendisi tarafından tasarlanmış.
Mutfak malzemesi siyah lake. Oturma odasının duvarları mutfağa bir geçiş sağlıyor, o yüzden iki mekanı bölen bir kapı bulunmuyor.
Yatak odasının dekorasyonu oturma odasının tamamen tersi renklerde; mobilyalar, çarşaflar ve hatta çerçeveler bile siyah-beyaz.
Kaynak: Contemporist