Çini Desenlerinin Duvarlarda Parlayan Cazibesi

Eski olan her şey bugün yine yeni ve bu duvar kağıtlarını da içeriyor. Özellikle bugünün çok renkli grafik tasarımlarıyla duvar kağıtlarının dekorasyonda kullanımı gittikçe popülerleşiyor.Yüzyıllar öncesine ait çini desenleri zamana karşı koyan zerafetiyle günümüzde yeniden keşfedildi. Öyle ki, birçok firmanın duvar kağıdı modelleri arasında çini desenleri en çok tercih edilen model haline geldi. New York Merkezli “Clarence House” da bu firmalardan biri. Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda firma çini desenleri modellerinde renk skalasını genişleterek 16’ya çıkardı. Mekan tasarımcısı Kerri Geller Goldfab da geliştirdiği mutfak tasarımında duvar kağıtlarının parlayan cazibesine yer verdi. 

Mutfakta duvar kağıdı kullanarak, hem oturma odasına hem de yemek odasına açılan mekanın başlı başına bir oda görünümüne sahip olması hedeflendi. Ortama sıcaklık katması açısından da desenin sarı rengi seçildi.


Mutfağa girdiğinizde gülümsüyorsunuz. Çünkü sarı o kadar mutlu ve parlak ki, sabah, öğlen ya da gece yarısı farketmeden insanı gülümseterek karşılıyor. Ortaya çıkardığı enerji, ev sahiplerinin yoğun yaşam tarzlarıyla oldukça uyumlu. Zamana karşı durabilen bu klasik deseni de ayrıca çok seviyorum. Evin geri kalan yerlerinde olduğu gibi odanın dekorasyonunda mavi renk kumaş kullandık. Mükemmel bir son dokunuş olarak da tavanı açık maviye boyadık. Ev sahipleri duvar kağıdı kullanmayı çok istemiyorlardı, ama sonuçtan o kadar memnun kaldılar ki şimdi evin diğer odalarında da kullanmak için çok hevesliler.


Kaynak: House of Fifty

About author View all posts

chiydem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.