3form’dan Dekoratif Paneller

Şeffaf dekoratif ve çevreye saygılı ürünler üreten bir şirket olan 3form, Avrupa Tasarım ve Mimari Topluluğu’na hizmet etmeye yönelik Hollanda merkezli yeni şirketi olan “3form Europe”un lansmanını yaptı. 3form, bölme duvarlar, tavan, sürgülü kapılar, masa tablası ve bar tezgahı olarak ya da duvarlarda ve raylarda tasarımın ifadesi olarak kullanılabilecek üç malzeme platformundan oldukça dekoratif ve işlevsel paneller tasarlıyor ve üretiyor.

Yarı saydam malzemeler otelden, şirketlere, tatil mekanlarından kaliteli perakende alanlarına kadar her türlü tasarım projesine uygulanabiliyor. Panelleri çerçeveleyen, asan ya da monte eden bir donanım seti de her türlü döşeme için 3form’dan temin edilebiliyor.

Paneller sınırsız sayıda farklı şekilde üretilebiliyor ve 3form disiplinlerarası mimari ekibi tasarım, tanımlama ve döşeme süreci boyunca uzmanlık ve destek sağlıyor.

Malzeme Platformları
3form üç ayrı ve benzersiz malzeme platformu yarattı, “Varia”, “Chroma” ve “Glass”. Tüm malzemelerin ortak özelliği dekoratif yarı saydamlığı, doğrultulu tasarım estetiği, üretim esnekliği ve 3form kuruluşunun çözümlerini tasarlarken ve üretirken gözettiği güçlü çevre ve sosyal sorumluluğu.

“Varia”: Eğlenceli Çeşitlilik
Günümüzde, 3form malzeme koleksiyonundaki en esnek malzeme olan Varia panelleri hayal gücü kadar çok çeşitli tasarımlar yaratıp üreterek yarı saydam, estetik kontrolde “en”leri sunuyor. Ecoresin’den imal edilen, %40 geri dönüşümlü bir malzeme olan PETG ile yaratılan Varia, yüksek tasarımı düşük etki ile çok güzel bir şekilde harmanlayan ve en çok uyarlanabilen malzeme. Camdan daha kuvvetli ve daha hafif olan Varia ahşap gibi üzerinde çalışması kolay bir malzeme ve dikey uygulamalar için ideal. Varia’nın Avrupa B sınıfı yangın sertifikası derecesi bulunuyor.

“Chroma”: Doğadan İlham Alan Parlak Renk
%100 dökme akrilikten üretilen Chroma, panele bir renk katmanı akıtan yeni patentli bir teknolojiye sahip. İlham verici özel bir renk paletiyle sunulan Chroma paneller aydınlatıldığında çeşitli imkanlar sunuyor. Yenilenebilir mat bitirme, malzemenin yüzeyini orijinal haline dönüştürebilmek gibi bir özellik sunuyor.

Patentli renk enfüzyon teknolojisi ile doldurulan Chroma’nın sert yüzeyi defalarca farklı amaçlarla uyarlanabiliyor, böylece malzemenin atık zincirine girmesi engelleniyor ve malzeme aynı zamanda önemli derecede sürdürülebilir hale getirilmiş oluyor. Çizilmez yapısı sayesinde Chroma, yatay uygulamalar için ideal bir çözüm.

“Glass”: Yeniden Tanımlandı
3form Glass ile pullar, doğal köpükler, söğüt, flora ve fauna gibi malzemelerin iç katmanları her mekanda dramatik bir mimari ifade yaratacak şekilde camın içinde asılabiliyor. 3form Glass sanatsal ifade için çarpıcı bir ortam yaratıyor ve kimyasallara karşı dirençli ve yanmaz özelik taşıyor. Yatay ve dikey uygulamaya uygun.

Ayrıntılı bilgi için : www.3-form.com

Kaynak : raf.arkitera.com

About author View all posts

brc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.