Çevre Dostu Modern Mimari Projeler

Çevre Dostu Modern Mimari YapılarÇevre dostu mimarinin en önemli özelliği; hızla gelişen sanayileşmeye karşılık, yaşam standartlarını yükseltmek için enerji kaynaklarını doğal bir şekilde kullanarak tasarruf sağlamak ve sağlıklı bir dönüşüm yaratmak. Özellikle mimarlara doğal çevrenin korunması konusunda çok fazla görev düşüyor, bu yüzden eko-mimarinin ve ekolojik planlamanın pek çok açılımı, farklı uygulama şekilleri var ve üzerinde birçok araştırma yapılıyor.

Bu çevre dostu yapılar da o araştırmaların sonucunda taslak aşamasında olan proje çalışmaları. Yapılar genelde bol penecere ve yeşillik kullanılarak binanın içerisine temiz hava ve gün ışığını geçirmesi göz önünde bulundurularak konumlandırılıyor. Kışın yapısal olarak ısıyı içeriye doğal bir şekilde hapsedeceğinden enerji tasarrufu, yazın ise; cephesindeki bitkilerden dolayı serinlik sağlanmış oluyor. En uygun koşullar hesaplandıktan sonra ise bunu en şık bir biçimde ortaya koymak kalıyor. Önümüzdeki yıllarda, çok estetik bir hale dönüşmüş olsa da bu tarz yapıların hayata geçtiğini ve giderek çoğaldığını, sanayileşmenin getirdiği hava kirliliği, ekonomik sebepler ve iklim koşullarının bozulmasından dolayı sağlıklı bir yaşam için kurulduğunu göreceğiz.

Detaylı bilgi için:
buildinggreen
trendzona
inhabitat

oppenheim

Sıradışı Mimari Yapılar

 

Sıradışı Mimari YapılarSıradışı Mimari YapılarSıradışı Mimari YapılarSıradışı Mimari YapılarSıradışı Mimari Yapılar

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak : trendzona

About author View all posts

brc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.